2018-03-07 11:57:43• hírek • Bede Emőke

Magasabb bért követelnek a kórház biológusai és biokémikusai

Szerda reggel a szatmári kórház tizenegy biológusa és biokémikusa szüntette be ideiglenesen a munkát, ugyanis igazságtalannak érzik, hogy a laborban dolgozók nem tartoznak bele azon egészségügyi alkalmazottak csoportjába, akik jelentős fizetésemelésre számíthatnak.

A spontán sztrájk kilenc órakor kezdődött, tizenegy órakor azonban ismét folytatták a munkát. A biológusok és biokémikusok felháborodását az váltotta ki, hogy ők kimaradnak az egészségügyi szakdolgozók nemrég beígért béremelésből. A munkaügyi miniszter ugyanis épp egy hete jelentette be, hogy a 2022-re előirányozott fizetésemelés a vártnál hamarabb, már márciusban beköszönt. Több pénzt vihetnek tehát haza az orvosok és az asszisztensek, azonban pl. a ápolók, takarítók, pszichológusok, biológusok és az adminisztratív személyzet számlájára nem érkezik be a szokottnál nagyobb összeg.
 

Érvelésükben az alkalmazottak elmondták, ők is ugyanolyan sok évet töltenek az egyetem padjaiban, mint a különböző osztályokon dolgozó szakorvosok és asszisztensek, valamint munkájuk is hasonlóan fontos, ezért őket is nagyobb bér illeti. A fizetésemelés kiharcolása érdekében a biológusok, biokémikusok, kémikusok országszerte aláírásgyűjtésbe kezdtek, a begyűjtött szignók száma már az ezerhez közelít.
 

Mint arról Constantin Demian, a Szatmár Megyi Sürgősségi Kórház szóvivője beszámolt, a kétórás megmozdulás alatt a sürgősségi kéréseket azonnal teljesítette a labor, így a  kórház működését nem zavarta meg a spontán sztájk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: